Butikens öppettider
tis 10.00-16.00, fre 10.00-16.00, lör 10.00-14.00

Du har inga produkter i varukorgen.

Butikens öppettider
tis 10.00-16.00, fre 10.00-16.00, lör 10.00-14.00

SUPERDUPERKÖTT!!!

Nu kan man åter beställa kött i vår webshop och vi har dessutom fått möjligheten att stycka upp kött i valfria storlekar.
Men det finns ett par om och men för att kunna beställa i webshoppen:
1. Man måste hämta ut köttet i butiken. Det kan alltså INTE skickas.
2. Köttet hämtas ut fredagar eller lördagar
3. Beställningar måste ha inkommit senast någon gång under torsdagen för att kunna hämtas ut kommande fredag/lördag.

Vi har långt mycket mer kött i butiken än det som läggs upp här. Här kommer endast detaljer som vi styckar upp att läggas upp. Kan variera från vecka till vecka så håll ögonen öppna.

Detaljer som vi allt som oftast har i butiken:
* Brisket
* Shortribs
* Tomahawk Steak
* Flapsteak
* Flankstek
* Picanha
* Tri-tip
* Entrecote
* Filé
* Ryggbiff
* Massor av Iberico(sereto,pluma,file,kotlettracks,ribs,ribfingers,abanico,burgare)
* Burgare
* Korv
* Ribs
Det går alltid bra att maila magnus@grilltaltet.se om man vill stämma av vad som finns inne.

Vår satsning på premiumkött av både lokalt och internationellt ursprung har inte blivit annat än en braksuccé. Det är inte helt lätt att hitta detaljerna och kvaliteten som vårt kött erbjuder. Allt fler upptäcker det och vår upplevelse är att flertalet återkommer för mer. Detta är det absolut bästa betyg man kan önska.

SASHI – WORLD STEAK CHALLENGE VINNARE ÅR EFTER ÅR EFTER ÅR


Ett av världens bästa kött finns nu hos Grilltältet!! Detta är ett prisvinnande kött med ursprung Finland.
Sashi betyder “marmorering” på Japanska och det är ganska lätt att förstå att man valde just detta namnet.
Sashi är ett varumärke för riktiga köttälskare som söker det lilla extra, och har man blivit utsett till världens bästa kött 2018, 2019 och 2020 (Coronainställt 2021) då vet man att man har kommit rätt.
Sashi bjuder på total njutning för alla sinnen till ett mycket rimligt pris.

HERITAGE ANGUS BEEF – FÖRMODLIGEN ETT AV VÄRLDENS GODASTE KÖTT

Rasen Angus ursprung kan spåras tillbaka till den boskap som föddes upp av kelterna
på landsbygden i nordöstra Skottland i början av 1500-talet. Det är världens mest berömda köttras och avlad sedan slutet av 1700-talet för att ge ett kött av allra högsta ätkvalitet. Uppfödarna av Heritage Angus arbetar kontinuerligt med att sätta en ny standard för en hållbar jordbruksproduktion. Djuren går fritt ute hela året och man planerar noggrant uppfödningen, genom att rotera och växla betes- och odlingsområden år från år. Allt för att vilda djur och jordbruk ska fungera i harmoni.

Så när du väljer Heritage Angus får du ett nötkött med enastående smak och mörhet. Du får också ett nötkött som garanterat har producerats ur ett miljövänligt och hållbart perspektiv. Vår tro på att vara en del av något gott, blir också en högre upplevelse i smak och välbefinnande.

  • Heritage Angus Beef kommer från djur som lever hela sitt liv ute – sommar såväl som vinter.
  • Den huvudsakliga födan är gräs. Under vintern stödutfodras djuren med gräs i ensilerad form. Djuren lever på det här sättet under cirka 20 månader.
  • De sista 100 dagarna föds djuren upp på foder bestående av spannmål (korn).
  • Heritage Angus Beef är certifierad Angus enligt ”Canadian Angus Rancher Endorsed Program”.
  • Heritage Angus Beef kommer från stutar och kvigor yngre än 30 månader (snitt 18–22 månader) som uppnår minst grading AA, men oftast AAA (enligt Canada Beef Standards).
  • Köttet ska ha en ljus röd färg och fettet ska inte vara gult.
  • Filosofin är att smaken och mörheten kommer från hur djuret fötts upp och inte främst hur marmorerat köttet är.
  • Kött som slutligen säljs som Heritage Angus har aldrig fått antibiotika.

IBERISK BELLOTA

OM RASEN

Den iberiska grisen har svarta klövar och stammar från iberiska halvön. Våra produkter – Iberiq – kommer från grisar uppfödda i Extremadura i västra Spanien. De har där strövat fritt på en Dehesa – vilket är en betesmark med stort inslag av korkekar. Här lever de av gräs, örter och de unika ekollonen.

UPPFÖDNING

Våra produkter kommer från utvalda iberiska grisar med den högsta kvalitetsklassningen Bellota (ekollon på spanska) – vilket är en garanti för att de ätit i huvudsak ekollon under senare delen av uppfödningen. Varje enskild gris har 10 000 kvadratmeter av yta att ströva omkring fritt på vilket leder till friskare grisar och en utomordentligt fin marmorering i köttet.

KÖTTKVALITET

Köttet från dessa naturligt uppfödda iberiska Bellota-grisar är känt och uppskattat för sin röda färg, kraftiga marmorering och en rik, aromatisk smak med ursprung i gräset, örterna och ekollonen. Utöver smakupplevelsen ger det naturliga fodret och framförallt ekollonen en hög halt av enkelomättad oljesyra.

ABERDEEN BLACK – AUSTRALIAN GRAIN FED BEEF

Den första registrerade importen av Hereford och Angus till Australien var på 1820-talet. Dessa raser har sedan dess varit en viktig del av den australiensiska nötköttsindustrins utveckling. I samma anda strävar Aberdeen Black, med sin bas i Riverina Valley, New South Wales, efter att fortsätta denna tradition – att finna och leverera det allra bästa köttet till våra kunder.

 

NATURAL

De högkvalitativa Aberdeen Black-produkterna kommer från djur som är handplockade och uppfödda i naturliga omgivningar. Djuren föds upp och dias på betesmarker där de äter gräs huvuddelen av sitt liv.

YOUNG PRIME ANIMALS

Unga stutar och kvigor som är mellan 20–30 månader.

CONTROL

Aberdeen Black-programmet omfattas av ett rigoröst djurhållnings- och spårbarhetsprogram
som innebär att vi kan garantera en allt igenom kvalitetssäkrad produkt.

FARM ASSURED

Alla djur föds upp enligt strikta standarder utfärdade av Global GAP- med full spårbarhet från gård till tallrik.

AWARD WINNING BEEF

Kvaliteten på Aberdeen Black har prisats på många marknader bl a genom att erhålla guldmedalj i ”Great Taste Awards” i London under flera år.

HANDLED WITH CARE

Djuren hanteras med stor respekt under hela uppfödningstiden och någon
avslutande transport behövs inte då slutuppfödningen ligger i anslutning till slakteriet.